Snapon Diagnostics Product Forums Diagnostic Home . Diagnostic Product Index . Customer Care        
Diagnostic SoftwareDiagnostic PlatformsAsk-a-Tech, Automotive Repair InformationTech Central
Go Back   Snapon Diagnostics Product Forums > Snap-on Diagnostic Products > Diagnostic Platforms
Home Today's Posts Register Members List FAQ
Thank you for visiting Snap-on Diagnostics Product Forums.
You are currently NOT logged in to a registered account. Some functions of Snap-on Diagnostics Product Forums will not be available to you if your are not logged in as a registered member. For a limited time only, registrationto Snap-on Diagnostics Product Forums to Snap-on Diagnostics Product Forums is !! FREE !! Select the    **REGISTER NOW**    link to register for your FREE Snap-on Diagnostics Product Forums account!!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-11-2008, 02:22 PM
firstarsbrnwhite firstarsbrnwhite is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
firstarsbrnwhite Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default Problems with MODIS ecu adaption

I am having trouble adapting a replacement (used) ECU in a vw jetta with MODIS european software.

01 Jetta 1.8T Wolfsburg - AWW code
ECU numbers match on both ECU's
I follow instructions in the manual which states you must find secret 4 digit code for immobilizer 2. I found secret code scratchoff (behind instrument cluster) and thought this would be easy. its not..

ECU numbers read from modis confirm car is equipped with immobilizer 2.
Am able to log in with secret 4 digit code.
When I go to adaptation I get error unable to connect to ECU please make sure key is in ignition and MODIS is connected properly.

What i dont understand is it connects properly for reading of ECU settings and logging in but not when I choose general settings or adaption. Another thing is with old ecu back in I have a solid immobilizer dash icon now. I wonder if something happened with the programming on the remote. Any clues? Page 87 on euro manual
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2008, 03:09 PM
Nick's Avatar
Nick Nick is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Serving all of New England
Posts: 550
Nick Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

I have never done immo with the MODIS. If you are using the 4 digit code from the scratch off on the cluster, it should grant you security access. It is possible you are locked out. First check for faults.

During all of this you are attempting to perform via the cluster?

However I do it with my other tool quite frequently.
__________________
Mechanic-Instructor-Mobile Trouble Shooter

Autotechdiagnostics.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2008, 03:28 PM
firstarsbrnwhite firstarsbrnwhite is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
firstarsbrnwhite Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

the code does work. It says connected successfully

the manual says connect with security code than go to adaption (10) and thats where the modis says not connected please check your connection and make sure key is on.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-2008, 07:06 PM
Nick's Avatar
Nick Nick is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Serving all of New England
Posts: 550
Nick Made it to level 2!  Looks like you are on your way to becoming famous

Default

Adaption is the correct spot. I will wait for someone from SO to chime in. It may not be available as a feature in the MODIS.
__________________
Mechanic-Instructor-Mobile Trouble Shooter

Autotechdiagnostics.com

Last edited by Nick; 05-11-2008 at 07:06 PM.. Reason: sub
Reply With Quote
  #5  
Old 05-29-2008, 11:36 AM
Matt_yz450f's Avatar
Matt_yz450f Matt_yz450f is offline
Snap-on Product Support Specialist
 
Join Date: May 2008
Location: San Jose, CA
Posts: 60
Matt_yz450f Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

Quote:
Originally Posted by firstarsbrnwhite View Post
the code does work. It says connected successfully

the manual says connect with security code than go to adaption (10) and thats where the modis says not connected please check your connection and make sure key is on.
how are you sir? I'm Matt with snap on tech support, i see you have this problem here and well it can get a little in depth, so if you can message me with your phone number I will be more then happy to give you a call and talk you through this. or you can call the tech line 800-424-7226 and someone there maybe able to help you out.

thanks

Matt
__________________
Product Support Specialist
Snap-on Diagnostics
Reply With Quote
  #6  
Old 05-30-2008, 05:36 PM
smj1995 smj1995 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: WI
Posts: 93
smj1995 Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

If you figure this out, please post the fix. Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-30-2008, 08:15 PM
Matt_yz450f's Avatar
Matt_yz450f Matt_yz450f is offline
Snap-on Product Support Specialist
 
Join Date: May 2008
Location: San Jose, CA
Posts: 60
Matt_yz450f Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

No problem as soon as we figure this out I will.
__________________
Product Support Specialist
Snap-on Diagnostics
Reply With Quote
  #8  
Old 08-27-2008, 08:27 PM
gambler gambler is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: San Jose, Ca.
Posts: 137
gambler Congratulations!  Your peers have given you enough reputation to put you into the fist level!

Default

what was the fix?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 04:01 AM.


Reminder: Your participation in these areas of the site is solely at your own risk. The
information is only the opinion of the poster, is no substitute for your own research,
and should not be relied upon for business critical decisions or any other purpose.
Never assume that you are anonymous and cannot be identified by your posts.
We reserve the right to discontinue any users' use of any such public forum
for any reason. Please read the Terms of Service.

Snap-on is a trademark, registered in the United States and other countries, of Snap-on Incorporated. Other marks are marks of their respective holders.
2022 Snap-on Incorporated. All rights reserved.